Nasveti podjetjem pri načrtovanju izobraževanja v francoščini

ko se podjetje odloči za tečaj francoščine za svoje zaposlene:

  1. naj izbere ustrezne izvajalce tečajev na podlagi več kriterijev: cena ne sme biti edini kriterij, temveč priporočila drugih podjetij, dober ugled, strokovna usposobljenost ter izkušnje predavateljev, ki bodo znali motivirati in uspešno peljati svoje slušatelje do zaželenih učnih ciljev in to s skrbno pripravljenimi in ustreznimi učnimi programi, v skladu s potrebami podjetja.
  2. izbrani izvajalec preveri pri udeležencih, ki se jih namerava vključiti v izobraževanje njihovo predhodno znanje s pomočjo uvrstitvenih testov, ki v splošnem vsebujejo 4 osnovne jezikovne spretnosti: bralno in slušno razumevanje ter pisno in govorno sporočanje.
  3. po rezultatih uvrstitvenih testov sledi oblikovanje skupin, natančna analiza potreb (vprašalniki in pogovori) ter svetovanje pri skupnem oblikovanju učnega programa z jasno zastavljenim učnimi cilji in vsebinami. Temu sledi še predlog o številu ur, ritmu in obliki enega ali več tečajev.
  4. izvajalec mesečno poroča o prisotnosti udeležencev na tečajih in njihovemu napredku. Na koncu šolskega leta izvajalec izda letno poročilo (realizacija ur, realizacija učnega programa, rezultati preverjanj in njihov napredek).
  5. izvajalec oziroma podjetje izvede anketo o izvajalcu (ocena tečajev, predavateljev …)
  6. da lahko izvajalec zagotovi uspešno izobraževanje, mora podjetje svojim zaposlenim, ki so vključeni v izobraževalni program postaviti jasna pravila: redna prisotnost na tečajih, utrjevanje pridobljenega znanja doma ter redna udeležba na preverjanjih znanja.

La butte Montmartre, Paris

Naziv vsebine

10 astuces pour parler comme un Français typique
Hudo dobra reklama za iPad, ni kaj! C’est sans doute une blague super drôle !
Vidéo no 7 : ZAZ : Je veux (paroles)
L’appel téléphonique culte à ne pas manquer …